Onze medewerkers bespreken met u de verschillende materialen die worden gebruikt in onze meubels zodat u bewuste keuzes kunt maken bij de samenstelling van uw keuken. Bij deze afwegingen vinden wij het belangrijk u inzicht te bieden in de afwerkingsmogelijkheden zoals bijvoorbeeld met lak of HPL, Welke ladegeleiders en scharnieren passen in uw keuken, welke apparatuur heeft uw voorkeur in samenhang met een juiste prijs/kwaliteit verhouding. Wij helpen u uw ideeën om te zetten in een ontwerp dat volledig is afgestemd op uw specifieke wensen. Bij Kunen Keukens & Interieur begrijpen wij dat iedereen een exclusieve maar ook gebruiksvriendelijke keuken wenst.

KASTINTERIEUR

Ook hier geld dat er een veelheid aan leveranciers is die diverse kastinterieurs aanbieden zoals lades, scharnieren, hoekkast opstellingen, apothekerskasten enz. De meeste keukenmerken kiezen voor een vaste partner op dit punt omdat dit logischerwijs goed past in de gestandaardiseerde productieprocessen in de fabriek. De inbouwmaten variëren vaak van merk tot merk.

Wij zitten niet vast aan merken waar we onze eigen naam Kunen Keukens & Interieur op kunnen zetten zoals dat gebruikelijk is in de keukenindustrie. Omdat Kunen Keukens & Interieur niet vast zit aan gestandaardiseerde processen  bieden wij u als klant ook de mogelijkheid te kiezen voor uw eigen design en uitstraling van de binnenkant van uw kast waarmee u dagelijks werkt.

Wij maken u wegwijs in de vele mogelijkheden en aanbieders die er zijn op dit gebied, zoals Hettich en Blum. Niet het verkooppraatje bepaalt wat goed of niet goed is maar uw wensen staan voorop zonder beperkingen. Hiermee benaderen wij u vanuit de mogelijkheden die er zijn en niet vanuit de beperkingen die standaardisatie met zich meebrengt.

keuken kast kunen

WERKBLADEN

Bij de verschillende werkbladen die wij kunnen leveren  treft u een verwijzing naar onze leverancier voor een uitgebreide uitleg. Het enige type werkblad dat exclusief in de fabriek van Kunen Keukens & Interieur wordt vervaardigd is het werkblad van tropisch hardhout uit de Amazone.

TROPISCH HARDHOUT

Hardhout uit het Amazone gebied. Kunen Keukens & Interieur heeft een verantwoorde manier gevonden om Nederland toch te kunnen verwennen met dit prachtige product. Hier gaat het namelijk om “verloren” hout uit het binnenland van Suriname, hout dat al gekapt is of hout uit het stuwmeer van Suriname.

Houtsoorten:

  • Rode kabbes
  • Purperhart
  • Zwarte kabbes
  • Gevlamde Bostamarinde
  • Pakoeli

STAAL OF ROEST VRIJ STAAL

Ook op het gebied van het verwerken van staal in onze design meubelen legt Kunen Keukens & Interieur er net een schepje boven op. We maken frames voor tafels en badmeubels, maar ook keukewerkbladen van hoogwaardig staal “Made in Holland”. Ook hier is het weer aan u als klant om samen met ons dat meubel te ontwikkelen en vorm te geven wat in uw woning en leefomgeving past. Dit kan voor u in verschillende uitvoeringen RVS of staal in diverse gecoate kleuren. Kunen Keukens & Interieur gebruikt voor zijn meubels twee technieken:

  1. Het lassen van RVS profielen waarbij alle aandacht wordt gegeven aan het afwerkingsniveau.
  2. Het professioneel zetten (buigen) van RVS waardoor er meer mogelijkheden zijn qua vorm en invulling van uw meubels.

Ook hier geldt dat het allemaal handwerk is. Teneinde het perfecte product voor u te kunnen maken, hebben we geruime tijd met metaaldeskundigen uit de staal- en vliegtuig industrie gewerkt aan de formats waarbinnen we deze meubels produceren. Hierdoor is er een product ontstaan dat aan alle hoogwaardige kwaliteitseisen voldoet.

HPL

HPL is een laminaat dat veel in de meubelindustrie wordt gebruikt om de aanzichten van kasten af te werken. Ook hier hebben we een ruime keuze aan soorten en uitvoeringen.

HPL = High Pressure Laminate wordt al tientallen jaren gebruikt in de meubelindustrie om de kasten en meubels in het hogere segment een exclusieve uitstraling te geven, het materiaal bied een extra beschermende laag. Dit plaatmateriaal bestaat uit een aantal verschillende lagen. De bovenste laag is een transparante laag gemaakt van kunsthars. Daaronder is een decoratieve laag geplaatst waar de kleuren of structuren in zijn aangebracht die het geheel de gewenste uitstraling geeft. Hier kunt u denken aan vlakke kleuren, houtstructuren of fusion. Onder de decoratieve laag zijn 4 tot 10 lagen kernpapier met hars geplaatst. De lagen worden allemaal samengeperst onder een hoge temperatuur. Hierdoor ontstaat een zeer sterk en hard materiaal.

hpl kunen keukens tafels

PLAATMATERIALEN

In plaats van eenvoudige spaanplaat en gewone MDF gebruikt Kunen Keukens & Interieur standaard Vochtwerende MDF. We gebruiken een compacte vochtwerende MDF-plaat voor interieur toepassingen die bestand is tegen vocht. Het is een kwaliteitsvolle MDF-plaat met een hoge dichtheid. Het oppervlak van de platen is uitstekend verdicht en heeft een hoge schuurkwaliteit.  De zgn. groen ingekleurde platen hebben een hoge weerstand tegen vocht en vochtschommelingen.

  • De zijwanden van de kasten worden gemaakt van 18mm vochtwerende MDF plaat die  tweezijdig wordt gelamineerd met HPL van 0.8mm in elke gewenste kleur. Hierdoor ontstaat een extra stevige wand van 19.6 mm.
  • De rug wanden zijn ook dubbelzijdig beplakt met HPL en hebben een dikte van 10 mm. In de rug wanden bevinden zich door Kunen ontwikkelde luchtsystemen om mufheid tegen te gaan.
  • De ladebodems zijn opgebouwd met een kern van 16mm MDF en ook dubbelzijdig gelamineerd. Ook hier zijn verschillende kleuren mogelijk.

Voor de prijs van de kasten maakt dit weinig verschil. Dus waarom geen hoogwaardigere plaat gebruiken die een langere levensduur heeft, tegen geringe meerkosten.