Stuwmeerhout2017-11-11T04:02:35+00:00

Betere en sterkere keukens en meubilair begint bij duurzaam en verantwoord materiaal. Daarom maken wij gebruik van hout uit het stuwmeer van Suriname. Hierdoor kunnen we gebruik maken van tropisch hardhout zonder de bron van dit prachtige materiaal aan te tasten. Wij reizen zelf naar het stuwmeer om hier persoonlijk de mooiste stammen te selecteren voor het vervaardigen van ons meubilair. Laat u meenemen in ons verhaal en de oorsprong van onze materialen

Suriname, het groenste land ter wereld. Meer dan 90% van dit prachtige land is bedekt met tropisch regenwoud welke bestaat uit de sterkste en mooiste hardhoutsoorten.

Wij ontdekten dat er een mogelijkheid is om gebruik te maken van deze natuurlijke bron zonder het aan te tasten: gebruik van het hout uit het stuwmeer. Een gebied dat 60 jaar geleden onder water is gezet om middels een stuwdam stroom op te wekken voor het land. De bomen in het stuwmeer hebben geen ecologische waarde meer en kunnen gebruikt worden zonder nadelige gevolgen voor het milieu.

Omdat dit hout al meer dan 60 jaar onder water staat is dit op een natuurlijke wijze geconserveerd en daardoor ijzersterk. Wij selecteren persoonlijk de mooiste stammen op een verantwoorde manier waarbij de stam onder ons toezicht onder water wordt geoogst.
Voor iedere boom die wij uit het stuwmeer gebruiken blijft een boom staan in het bos. Reguliere houtkap is hierdoor onnodig.

Zorgvuldig en met liefde behandelen en bewerken wij iedere stam. Van het verwerken tot aan het droogproces, iedere stap gebeurd onder nauw toezicht van onze vakmannen.

Wij geloven dat wat wij doen en maken bijzonder en goed is. En ook mooi en duurzaam. Precies wat u belangrijk vindt voor uw keuken en meubilair. Daarom selecteren wij persoonlijk de sterkste, mooiste en meest duurzame materialen op een verantwoorde manier die iedere keuken en meubel beter en sterker maakt. Een exclusieve keuken met een verhaal. Een keuken op maat waar u gelukkig van wordt.