Materialen

Plaatmaterialen

In plaats van eenvoudige spaanplaat en gewone MDF gebruikt Kunen Keukens & Interieur standaard Vochtwerende MDF. We gebruiken een compacte vochtwerende MDF-plaat voor interieur toepassingen die bestand is tegen vocht. Het is een kwaliteitsvolle MDF-plaat met een hoge dichtheid. Het oppervlak van de platen is uitstekend verdicht en heeft een hoge schuur kwaliteit. De zgn. groen ingekleurde platen hebben een hoge weerstand tegen vocht en vocht schommelingen.

  • De zijwanden van de kasten worden gemaakt van 18mm vochtwerende MDF plaat die tweezijdig wordt gelamineerd met HPL van 0.8mm in elke gewenste kleur. Hierdoor ontstaat een extra stevige wand van 19.6 mm.
  • De rug wanden zijn ook dubbelzijdig beplakt met HPL en hebben een dikte van 10 mm. In de rug wanden bevinden zich door Kunen ontwikkelde luchtsystemen om mufheid tegen te gaan.
  • De ladebodems zijn opgebouwd met een kern van 16mm MDF en ook dubbelzijdig gelamineerd. Ook hier zijn verschillende kleuren mogelijk.

Voor de prijs van de kasten maakt dit weinig verschil. Dus waarom geen hoogwaardige plaat gebruiken die een langere levensduur heeft, tegen geringe meerkosten.

Kastinterieur

Ook hier geldt dat er een veelheid aan leveranciers is die diverse keukeninterieurs aanbieden zoals lades, scharnieren, hoekkast opstellingen, apothekerskasten enz. De meeste keukenmerken kiezen voor een vaste partner op dit punt omdat dit logischerwijs goed past in de gestandaardiseerde productieprocessen in de fabriek. De inbouwmaten variëren vaak van merk tot merk.

Wij zitten niet vast aan merken waar we onze eigen naam "Kunen Keukens & Interieur" op kunnen zetten zoals dat gebruikelijk is in de keukenindustrie. Omdat Kunen Keukens & Interieur niet vast zit aan gestandaardiseerde processen bieden wij u als klant ook de mogelijkheid te kiezen voor uw eigen design en uitstraling van de binnenkant van uw kast waarmee u dagelijks werkt.

Wij maken u wegwijs in de vele mogelijkheden en aanbieders die er zijn op dit gebied. Niet het verkooppraatje bepaalt wat goed of niet goed is maar uw wensen staan voorop zonder beperkingen. Hiermee benaderen wij u vanuit de mogelijkheden die er zijn en niet vanuit de beperkingen die standaardisatie met zich meebrengt.

Staal of Roestvrij Staal.

Ook op het gebied van het verwerken van staal in onze design meubelen legt Kunen Keukens & Interieur er net een schepje bovenop. We maken frames voor tafels en badmeubels, maar ook keuken werkbladen van hoogwaardig staal “Made in Holland”. Ook hier is het weer aan u als klant om samen met ons dat meubel te ontwikkelen en vorm te geven wat in uw woning en leefomgeving past. Dit kan voor u in verschillende uitvoeringen RVS of staal in diverse gecoate kleuren. Kunen Keukens & Interieur gebruikt voor zijn meubels twee technieken:

  • Het lassen van RVS profielen waarbij alle aandacht wordt gegeven aan het afwerkingsniveau.
  • Het professioneel zetten (buigen) van RVS waardoor er meer mogelijkheden zijn qua vorm en invulling van uw meubels.

Ook hier geldt dat het allemaal handwerk is. Teneinde het perfecte product voor u te kunnen maken, hebben we geruime tijd met metaal deskundigen uit de staal- en vliegtuigindustrie gewerkt aan de formats waarbinnen we deze meubels produceren. Hierdoor is er een product ontstaan dat aan alle hoogwaardige kwaliteitseisen voldoet.

HPL

HPL = High Pressure Laminate wordt al tientallen jaren gebruikt in de meubelindustrie om de kasten en meubels in het hogere segment een exclusieve uitstraling te geven, het materiaal biedt een extra beschermende laag. Dit plaatmateriaal bestaat uit een aantal verschillende lagen. De bovenste laag is een transparante laag gemaakt van kunsthars. Daaronder is een decoratieve laag geplaatst waar de kleuren of structuren in zijn aangebracht die het geheel de gewenste uitstraling geeft. Hier kunt u denken aan vlakke kleuren, houtstructuren of fusion. Onder de decoratieve laag zijn 4 tot 10 lagen kern papier met hars geplaatst. De lagen worden allemaal samengeperst onder een hoge temperatuur. Hierdoor ontstaat een zeer sterk en hard materiaal.

HPL is een laminaat dat veel in de meubelindustrie wordt gebruikt om de aanzichten van kasten af te werken. Ook hier hebben we een ruime keuze aan soorten en uitvoeringen.