Over Kunen

Ons Verhaal

Kunen Keukens & Interieur is ontstaan vanuit Kunen Keukencentrum Suriname, het bedrijf is opgericht door Jan Kunen. Hij is in 2004 als entrepreneur vanuit Rotterdam geëmigreerd naar Suriname met als doel een innovatief bedrijf op te richten.

Bij de ontwikkeling van het product heeft hij het hoofd moeten bieden aan vele uitdagingen. Het tropisch klimaat in Suriname heeft een desastreus effect op de materialen waar keukens doorgaans van worden gemaakt. De belangrijkste vragen waren: welke materialen en welk keuken interieur moeten wij gebruiken om de grilligheid van dit Zuid-Amerikaanse klimaat te kunnen weerstaan. Gedwongen door de omstandigheden heeft Kunen geëxperimenteerd met vele soorten plaatmateriaal en verschillende merken van keukeninterieur maar ook verschillende merken apparatuur.

Uiteindelijk hebben we een keuken ontwikkeld die een fusion is geworden van het beste plaatmateriaal en keukeninterieur met de mooiste soorten hardhout uit het Amazone regenwoud. Maar ook vele merken van apparatuur hebben de lakmoesproef moeten doorstaan. Het eindresultaat van de meubels is een combinatie van producten die bestand zijn tegen vrijwel alle omstandigheden en bovendien een prachtige uitstraling hebben die past in het hedendaagse exclusieve interieur. Dit prachtig resultaat wil Kunen Keukens & Interieur delen met de rest van de wereld.

Onze methode

Wij werken uitsluitend met vochtwerend plaatmateriaal. De praktijk heeft ons geleerd dat er in een keuken vaker vochtproblemen ontstaan (zoals opzwellende wanden) die sterk verminderen bij gebruik van vochtwerende platen. De keuken is hierdoor niet alleen vochtbestendiger maar ook sterker en duurzamer.

Bij Kunen Keukens & Interieur heeft u de mogelijkheid om elk door u gewenst kastinterieur te kiezen. Wij werken niet met gestandaardiseerde maten en modellen. U hebt alle vrijheid en kunt zonder beperkingen een keuken naar eigen wensen ontwikkelen. Wij geven deskundig advies en denken uiteraard met u mee tijdens dit proces.

Door onze veelzijdigheid kunnen we elk model, design en kleur maken, waardoor wij u niet alleen een product leveren op de gewenste maat maar ook op hoogstaand niveau. Dit alles zonder meerprijs.

Uw wensen staan bij Kunen Keukens & Interieur op de 1e plaats. U bent helemaal vrij in de materiaalkeuze waaronder Roestvrij staal, Tropisch hardhout, de binnenwerken van de kasten, de indeling van de kasten alsook de apparatuur.

Onze medewerkers bespreken met u de verschillende materialen die worden gebruikt in onze meubels zodat u bewuste keuzes kunt maken bij de samenstelling van uw keuken. Bij deze afwegingen vinden wij het belangrijk u inzicht te bieden in de afwerkingsmogelijkheden zoals bijvoorbeeld met lak of HPL, Welke ladegeleiders en scharnieren passen in uw keuken, welke apparatuur heeft uw voorkeur in samenhang met een juiste prijs/kwaliteit verhouding. Wij helpen u uw ideeën om te zetten in een ontwerp dat volledig is afgestemd op uw specifieke wensen. Bij Kunen Keukens & Interieur begrijpen wij dat iedereen een exclusieve maar ook gebruiksvriendelijke keuken wenst.